Reizen.be > 7 voor de hand liggende redenen om naar Spanje te trekken

7 voor de hand liggende redenen om naar Spanje te trekken

Veel (vooral jonge) mensen reizen de hele wereld over. Zij gaan naar Azië, Australië en zelfs naar Zuid Amerika. Heel erg leuk, heel erg avontuurlijk, maar men vergeet wel eens dat er ook zoveel moois te zien is dicht bij huis. Op zoek naar een levendige cultuur? Naar lekker eten en mooie landschappen? Hieronder een aantal steekhoudende redenen waarom je zeker eens naar Spanje moet gaan!

© Pixabay.com

1. Ga erheen voor de vrije cultuur! De avonden zijn lang, er wordt heerlijk gegeten, vaak pas om 22:00 ‘s avonds. Iedereen is er wat relaxter. Minder gehaast zoals het meer noordelijk gelegen Europa. Wanneer het lekker weer is, en dat is er vaak, wordt er vaak tot laat gedanst en genoten. Heerlijk, die Spaanse klanken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Zoals eerder gezegd, het eten is er heerlijk. Natuurlijk zijn de Tapas geweldig, maar ook bijvoorbeeld de Paella. Het eten is er veel vaker vers en dus ook gezonder. Er wordt meer met groente gewerkt. Spanjaarden zijn op hun gezondheid, daar kunnen wij hier zeker nog iets van leren.

3. Natuurlijk is de Spaanse historie fantastisch. Dus voor de echte cultuur- en historie liefhebber is het ook het perfecte land. Denk maar eens aan de Spaanse burgeroorlog, het dictatorschap aldaar en de oorlog met de Moren. Hier is vooral in het zuidelijke gedeelte veel van te zien. Prachtig!

4. Ben jij een echte daredevil? Dan is het ook zeker geen slechte keuze. Het is mogelijk om met een zipline over een prachtig maar eng pad te lopen richting de grens van Portugal. Een kans die je niet moet laten schieten!

© Flickr.com

5. Naast het vasteland, zijn er ook veel prachtige eilanden. Deze eilanden zijn voor verschillende doelgroepen fantastisch om te bezoeken. Zo heb je prachtige, maar ook zeer feestelijke eilanden als Ibiza of Mallorca. Wil je echt mooie natuur en vulkanen zien? Zoek dan eens de dichtbij gelegen Canarische eilanden op.

6. Fiesta, fiësta! De Spaanse feesten zijn geweldig en uitbundig. Ga je richting het zuiden? Malaga bijvoorbeeld? En ga je in de zomer? Probeer dan de “La Feria de Malaga” mee te pakken. Dit is een fantastisch feest. Het duurt een week lang. Overdag wordt er op straat gefeest, en later in de avond is er een gigantische kermis waar tot in de late uurtjes wordt gefeest. En zo zijn er nog veel meer prachtige ‘fiesta’s’ die de moeite waard zijn om eens mee te maken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

7. Denk ook aan de prachtige steden die er te vinden zijn. Madrid, Sevilla, Valencia en Barcelona. Allemaal prachtige steden. Steden met cultuur, kunst, voetbal, leven… Voor ieder wat wils.

Ben je al overtuigd? Ga zeker eens een kijkje nemen in het prachtige Spanje, de reis van je leven en ook nog eens dichtbij huis. Je bent er zo, maar toch is het alsof je in een volledig andere wereld bent belandt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *