Reizen.be > De 7 gaafste snorkellocaties ter wereld

De 7 gaafste snorkellocaties ter wereld

Rivierdalen, bergtoppen, omvangrijke bossen en woestijnen kunnen meer dan prachtig zijn. Het landschap onder water is daarentegen minstens net zo mooi! Alleen al met een eenvoudig snorkelset ben je in staat om de fantastische wereld onder water te bewonderen. In deze blog lees je op welke locaties je écht eens moet gaan snorkelen!

© Pixabay.com

1. Barbados
Iedere snorkelfanaat zal het ermee eens zijn dat Barbados zonder uitzondering de beste snorkellocatie ter wereld is. Langs de kust van dit eiland in de Caraïben vind je oneindig veel zeeschildpadden en exotische vissen. Het eiland Barbados is eveneens prachtig dankzij de Mount Gay Rum en is erg amusant wegens de culturele festiviteiten die er georganiseerd worden. Ben je op de eerste maandag van augustus op het eiland, pik dan zeker het jaarlijkse straatcarnaval mee, een echte belevenis!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Galapagoseilanden
Op de Galapagoseilanden leven verschillende dieren die alleen daar voorkomen, zoals bijzondere vogels en pinguïns. De dieren in de onderwaterwereld doen echter niet onder voor de beesten op het vulkaaneiland: in het water rondom de Galapagoseilanden leven veel unieke planten en waterdieren, omdat het gebied beschermd wordt. Om deze bescherming voort te zetten, wordt er in kleine groepjes gesnorkeld.

3. De Gili’s in Indonesië
De Gili’s bevinden zich vlak bij het Indonesische Bali. Deze eilanden zijn adembenemend en dus een geliefde vakantiebestemming. Het koraal in het water rondom de verschillende Gili-eilanden is even mooi, dus je hoeft niet te twijfelen naar welk eiland je gaat!

4. De Great Barrier Reef in Australië
Het bekendste koraalrif bevindt zich in het Great Barrier Reef in Australië. Deze plek is werkelijk legendarisch en wordt – gelukkig – goed beschermd, namelijk door UNESCO. Hierdoor kunnen het rif en alle waterdieren ook in de komende jaren bewonderd blijven worden. Wist je trouwens dat er wel vijfhonderd verschillende soorten zeewier leven in het Great Barrier Reef? Ongelooflijk!

5. Bora Bora in Frans-Polynesië
In de Stille Oceaan ligt het koraaleiland Bora Bora. De vissen in het water rondom het eiland zijn ontzettend mooi en ook van het eiland zelf zal je onder de indruk zijn! De schoonheid is bijna niet in woorden te omschrijven: er zijn bergen met veel vegetatie, ongelooflijk helderblauw water en een strand zo wit als maar kan.

© Pixabay.com

6. Bonaire
Op Bonaire wordt Nederlands gesproken, wat natuurlijk uitkomst kan bieden tijdens je verblijf op dit oogverblindende eiland. In tegenstelling tot Curaçao en Aruba, is Bonaire uitermate geschikt voor snorkelactiviteiten! Bonaire telt meer dan zestig officiële snorkellocaties waar je geen last hebt van een snijdende wind of hoge golven. Verken het koraal op je gemak en geniet van de rustige omgeving.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

7. Cozumel in Mexico
Zet je duikbril en snorkel op en geniet van al het moois onder water. Op het Mexicaanse Cozumel zijn er veel stranden waar je gewoon gratis het water in kunt gaan om te snorkelen. Er zijn meerdere snorkelgidsen op het strand aanwezig die met groepjes toeristen het water ingaan, maar ook zonder assistentie zul je de zeeschildpadden voorbij zien komen zwemmen. Duikers en snorkelaars komen van heinde en verre om de koraalriffen van Cozumel te verkennen!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *