Reizen.be > Hoe overleven als je bagage zoek raakt?

Hoe overleven als je bagage zoek raakt?

Het is één van de nachtmerries voor veel mensen die op reis vertrekken: na een lange vlucht richting je vakantiebestemming sta je op je koffer te wachten en besef je uiteindelijk dat deze er niet is. Het gebeurt helaas regelmatig dat iemand een koffer kwijt raakt en uiteraard is dat ontzettend vervelend. Hoewel je daar meestal zelf niet veel aan kunt doen, zijn er wel wat dingetjes waar je rekening mee kunt houden. Dat wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

© Pexels.com

Vóór de reis
Voordat je op reis gaat, kun je verschillende dingen doen om de kans dat jouw bagage kwijt raakt zo klein mogelijk te maken. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende koffer in plaats van de standaard zwarte of rode koffer waar vrijwel alle reizigers gebruik van maken. Wanneer je toch zo’n koffer hebt, maak deze dan persoonlijker door bijvoorbeeld stickers of linten. Daarnaast is een goede reisverzekering een aanrader. In dat geval wordt bagageverlies gedekt en is er nog steeds niet aan de hand. Reis je samen met iemand? Dan is het slim om niet ieder je eigen koffer te hebben maar om bij beide koffers ieder de helft in te pakken. De kans dat er twee koffers kwijt raken is enorm klein en op die wijze heb je in ieder geval iets! Bewaar belangrijke en dure dingen zoals medicijnen en geld altijd in je handbagage. Zodra je ergens incheckt, ontvang je overigens een bewijsje. Zorg dat je dit goed bewaart, aangezien je het later nog nodig hebt in geval van bagageverlies.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wat te doen als je bagage zoek raakt
Zoek allereerst hulp op het vliegveld waar je op je bagage staat te wachten. Er is meestal een speciale servicebalie voor zaken rondom de bagage. Zorg dat je jouw bagagelabels bij de hand hebt en dat je alle details over je bagage kunt geven. Vervolgens worden deze gegevens opgeslagen in een centrale database en wordt er gezocht naar de kwijtgeraakte bagage via een tracking website. In vrijwel alle gevallen zul je niet dezelfde dag nog je bagage krijgen en dus kun je het beste gewoon naar de plaats van bestemming gaan. Laat natuurlijk wel het adres van je vakantie accommodatie achter op de luchthaven. Zodra je bagage arriveert kunnen ze het dan namelijk doorsturen of contact met je opnemen. Blijf wel aanhouden bij de luchtvaartmaatschappij zodat de kwijtgeraakte bagage niet naar de achtergrond verdwijnt. Overigens kun je naast je eigen reisverzekering ook een claim indienen bij de reisverzekering van de luchtvaartmaatschappij.

© pxhere.com

Raak vooral niet in paniek
Als je bagage zoek is, is het vooral zaak om niet in paniek te raken. Zolang je cruciale dingen zoals medicijnen in je handbagage hebt meegenomen, is er namelijk niet zo heel veel aan de hand. Zaken als kleding kun je gewoon op je vakantiebestemming aanschaffen. Kies dan wel voor de lokale winkels en warenhuizen. Hier kun je voor weinig geld degelijke basis kleding aanschaffen. Koop overigens vooral niet teveel ineens, aangezien je niet weet of en wanneer je bagage aan zal komen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *