Reizen.be > Reizen zonder creditcard is passé

Reizen zonder creditcard is passé

Als je op reis bent in het buitenland zijn er heel wat situaties denkbaar waarbij je in de problemen kunt komen zonder creditcard. Denk er maar eens over na: je hebt een vliegvakantie richting de Dominicaanse Republiek geboekt en je wilt snel online tickets boeken voor een dagtrip en dan wordt je bankpas geweigerd. Geen enkel probleem als je een creditcard hebt. Hier is dan ook alles wat je moet weten over het gebruik van je creditcard op reis.

© Pixabay.com

Geldigheid en toeslagen
Er zijn heel wat verstrekkers van creditcards actief in de wereld maar ze worden vast en zeker niet allemaal wereldwijd aanvaard. Mastercard en VISA zijn vrij globaal en ook American Express is vrij courant. Heb je een andere creditcard? Dan vraag je beter op voorhand even na of jouw bestemming het ook aanvaard. Daarnaast is het bij een vliegvakantie buiten Europa opletten: er worden vaak extra kosten aangerekend voor het gebruik van een creditcard. Hieronder vallen de transactiekosten en de wisselkoersopslag die tussen de 1 en 2,5% van het totaalbedrag kan bedragen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Limieten en vervaldata
Ook een creditcard heeft, net als een paspoort en een rijbewijs, een vervaldatum. Controleer dit dan ook voor je vertrekt en ga ook even je bestedingslimiet na. In het buitenland geef je vaak sneller geld uit dan je denkt en die limiet is dan ook sneller bereikt dan je soms verwacht. De waarborg voor het hotel kan al redelijk hoog oplopen bijvoorbeeld. Bovendien is er bij veel creditcards ook sprake van een daglimiet. Deze kennen kan onaangename situaties vermijden! Nog een gouden tip hierbij is om slechts van één creditcard gebruik te maken. De verleiding kan immers groot zijn om geld uit te geven dat je niet op zak hebt. Wapen jezelf hiertegen door een duidelijk overzicht te houden.

De truc van de wisselkoers
De wisselkoers bijhouden en kennen: het is niet aan alle toeristen besteed. Het is ook iets waar heel wat handelaars gebruik van maken. Als de prijs duidelijk in euro op het ticket staat kan je ervan uitgaan dat ze is omgerekend volgens een ongunstige wisselkoers. Om die reden is het wel handig om ook wat contant geld op reis mee te nemen in de lokale valuta.

© Pixabay.com

De veiligheid

Een creditcard is natuurlijk ook een item waar je voorzichtig mee moet zijn. Loop niet met je gegevens te koop en hou best ook altijd in de gaten wat mensen doen met jouw creditcard als je er mee betaalt op restaurant. Om die reden bewaar je ook best altijd de bonnetjes van je creditcardaankopen. Zo kan je in één simpele oogopslag zien of er vreemde dingen aan het gebeuren zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Vermijd dubbel betalen
Vaak is het zo dat je niet in één keer betaalt voor een hotel of huurauto. Er wordt wel tijdelijk een bedrag ingehouden en de echte rekening komt pas op het einde van jouw verblijf of de huurperiode. Vreemd genoeg kan het voorkomen dat het bedrag dan ook “per ongeluk” twee keer wordt afgeschreven. Opletten geblazen dus!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *