Reizen.be > 6 vooroordelen over reizen met kinderen

6 vooroordelen over reizen met kinderen

“Reizen is heel erg leuk om te doen zolang je geen kinderen hebt, daarna lukt dat niet meer.” Het is iets wat ik al zo vaak heb gehoord van vrienden of zelfs online heb gelezen. Nochtans is het niet illegaal om je kinderen naar het buitenland te brengen. Koop gewoon een extra vliegticket en je eerste familievakantie kan beginnen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte excuses van mensen om niet met hun kinderen op reis te moeten gaan.

© Pixabay.com

Je zou moeten wachten tot dat je kind de reis kan herinneren
Oké, toegegeven, je kind zal wellicht niet alles van zijn reisjes als peuter of kleuter herinneren. Maar laat ons eerlijk zijn, heel wat volwassenen hebben soms moeite om nog te herinneren wat ze vorige week hebben gedaan. Zelf onthoud ik ook niet ieder detail van mijn reizen, maar ik hou goede herinneringen over aan het globale beeld ervan. Dat is net zo bij kleine kinderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Reizen met kinderen is te moeilijk
De grootste fout die nieuwe ouders maken is op dezelfde manier willen reizen als toen ze geen kinderen hadden. Lange nachten in discotheken is niet meteen zo kindvriendelijk, noch is het beklimmen van een berg met een kind op je rug dat. Vooraleer je met kinderen reist, moet je je verwachtingen aanpassen aan de nieuwe situatie.

Kinderen zijn verschrikkelijk op een vliegtuig
Sommige kinderen kunnen inderdaad erg lastig zijn op het vliegtuig. Maar is dat ook niet het geval bij sommige volwassenen? Het is verkeerd om alle kinderen over dezelfde kam te scheren omdat enkele baby’s het hele vliegtuig bijeen schreeuwen. Behoort jouw kind daarbij? Dan reis je toch gewoon zonder vliegtuig?

© Flickr.com

Je moet teveel kinderbestemmingen bezoeken
Dat je je eigen verwachtingen moet aanpassen aan de nieuwe situatie is een feit. Dat betekent echter niet dat alles rondom je kind zal draaien. Tuurlijk zullen er een aantal kinderattracties in je reisschema gepland zitten, maar dat betekent niet dat je er niet zelf van kan genieten. Hoe graag reist iemand niet naar Universal Studios, Disneyland, de zoo of SEALIFE? Aan deze bezienswaardigheden beleeft de volledige familie plezier.

Met kinderen op vakantie gaan is te duur
Wie een beetje kan rekenen zal inderdaad snel de rekensom kunnen maken. Een vakantie met kinderen is duurder dan een vakantie zonder kinderen. Logisch toch, want er is een extra persoon(tje) die meereist. Dat op vakantie gaan met kinderen TE duur is willen we dan weer niet gezegd hebben. Voor ieder reisbudget bestaan er nu eenmaal aantrekkelijke bestemmingen. Ben je beperkt qua reisbudget, waarom dan geen dichtbij vakanties in Duitsland, Frankrijk of Spanje?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Met kinderen op vakantie betekent veel bagage
Op vakantie gaan met de allerkleinsten betekent inderdaad erg omslachtige bagage zoals een kinderwagen en autozitjes. Maar dat is slechts een tijdelijke periode. Voorlopig kan je het dan misschien jezelf wat makkelijker maken door in plaats van met de taxi of bus naar je hotel te rijden, een minibusje te huren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *