Reizen.be > De leukste gratis activiteiten in Europese steden

De leukste gratis activiteiten in Europese steden

Heb je al besloten waar je op stedentrip gaat? Of wacht je nog even met boeken en wil je eerst zien wat er in de verschillende steden allemaal te doen valt. Is je budget echter beperkt, maar wil je toch een leuke tijd beleven? Check dan deze activiteiten, allemaal gratis en bovendien in de leukste steden van Europa.

© Flickr.com

Barcelona
Graag het Picasso museum in Barcelona bezoeken? Ga dan op de derde zondag van de maand of bezoek het museum op zondagmiddag ná drie uur. Je hoeft dan namelijk niet de gewoonlijke entree van elf euro te betalen maar je mag gratis naar binnen! Voor een (gratis) mooi uitzicht bezoek je Bunkers del Carmel.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Berlijn
Van plan om een stedentrip naar Berlijn te boeken? In het Mauerpark vind je een openluchttheater waar iedere zondagmiddag gratis wordt opgetreden. Het Künstlerhaus Bethanien is gevestigd in een oud ziekenhuis en ook gratis. Je vindt hier prachtige tentoonstellingen en ook een gratis openluchtbioscoop tussen mei en september.

Dublin
Bij een citytrip naar Dublin hoort livemuziek. In talloze pubs kun je gratis genieten van optredens van lokale muzikanten. Omdat het soms erg druk kan zijn is Camden Street wellicht een hele goede optie.

Londen
Ook als je een trip naar Londen wil boeken, kun je profiteren van gratis uitjes. Zo is de toegang tot het Natural Museum of History helemaal gratis, waarbij vooral de dino-expositie razend interessant is.

Madrid
De Tempel van Debod in Madrid is gratis te bezoeken. Je hebt hier een bijzonder mooi uitzicht over de stad en ‘s avonds is de tempel prachtig verlicht. Ga ook eens naar het oude atrium van het Atocha treinstation, waar een tropische tuin te vinden is!

Boedapest
Als je naar het Boeda-gebergte gaat, kun je helemaal gratis genieten van de bijzondere natuur aan de rand van de stad dankzij de vele wandelpaden die je hier vindt. Bovendien heb je prachtige uitzichten en kun je hier de mooiste foto’s maken.

Liverpool
Voor gratis evenementen in Liverpool moet je in Sefton Park zijn. Er wordt altijd wel iets leuks georganiseerd. In het kleine café The Peacock, kun je in de zomer op vrijdag gratis barbecueën! De rest van het jaar geniet je hier van een typische Britse maaltijd, ook gratis!

Milaan
Tijdens je citytrip in Milaan kun je gratis het 14de eeuwse Castello Sforzesco bezoeken. Er worden hier verschillende gratis tentoonstellingen georganiseerd met werken van bekende en minder bekende kunstenaars.

© commons.wikimedia.org

Kopenhagen
Het allerhoogste uitkijkpunt van de stad is in Kopenhagen helemaal gratis te beklimmen! De toren van het Christiansborg paleis is maar liefst 106 meter hoog en geeft je gegarandeerd een fantastisch uitzicht.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Riga
De Sint-Petrus kerk behoort tot de mooiste kerken van Riga en is prachtig om te bezoeken en te bekijken aan de buitenkant én de binnenkant. Bovendien kun je de toren van ruim 70 meter hoog beklimmen voor een gratis uitzicht over de stad.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *