Reizen.be > 5 tips voor een onbezorgde citytrip
citytrip picknick

5 tips voor een onbezorgde citytrip

Een stedentrip is eigenlijk het hele jaar door goed in te plannen. Kies je voor Londen, Parijs, Berlijn of toch een meer verrassende bestemming? Het maakt niets uit, want onze tips komen bij werkelijk iedere citytrip goed van pas!

citytrip picknick
© Pixabay.com

1. Wat ga je doen op je stedentrip?
Voordat je daadwerkelijk gaat reizen is het goed om alvast een globale planning voor je stedentrip te maken. Wat moet je echt zien en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van jouw bestemming? Bekijk hoe je deze het gemakkelijkst kunt bezoeken. Misschien liggen er meerdere locaties dicht bij elkaar in de buurt of wellicht is de toegang op bepaalde dagen vrij. Ga je speciaal voor een concert of sportwedstrijd naar de stad toe? Dan regel je natuurlijk ruim van tevoren je tickets!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Hoe is je vakantieweer?
Het kan zeker geen kwaad om kort voor je vertrek nog even goed de weersverwachting te controleren. Zo kun je op het laatste moment nog even snel de benodigde spullen in je koffer gooien. Wordt het lekker warm en zonnig? Neem dan zeker wat extra shirtjes of een leuk rokje mee en vergeet ook de zonnebrandcrème niet! Wordt er koud weer of regen voorspeld? Dan kan een jasje geen kwaad.

citytrip foto nemen
© Pixabay.com

3. Verzorgde voetjes
Als je binnenkort op een stedentrip gaat kun je er van op aan dat je ontzettend veel zult wandelen. Zeker in historische binnensteden zijn de wegen vaak niet zo netjes geplaveid. Een setje blarenpleisters en stevige wandelschoenen in je bagage zijn dan ook geen overbodige luxe en maakt je stadswandelingen of shopping trips een stuk aangenamer. Voor je voetjes toch!

4. Oppassen voor zakkenrollers
Zeker als je voor het eerst in een stad bent zal je je ogen uitkijken naar de imposante gebouwen en de leukste winkeltjes en terrasjes. Let er dan wel op dat overal waar veel mensen samenkomen, er ook mensen rondlopen die daar misbruik van willen maken. Pas dus altijd op je tas en portemonnee en laat de belangrijkste zaken desnoods in het kluisje van je hotel liggen. Daarnaast is het slim om je contante geld en ook je bankpasjes op meerdere plekken te bewaren. Zou je dan toch beroofd worden, dan ben je niet in één keer alles kwijt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Opgeladen smartphone met voldoende capaciteit
Ook op reis maken we steeds meer gebruik van onze smartphone. Van het contacteren van het logeeradres tot het vinden van de leukste restaurants. Ook bij het maken van leuke vakantiekiekjes kunnen we niet meer zonder dit apparaat. Het zou dan ook zonde zijn als je midden op de dag met een lege batterij zou worden geconfronteerd. Neem daarom een handige (opgeladen) powerbank mee. Zo kun je altijd je telefoon opladen, waar je ook bent. Zorg er ook voor dat er nog genoeg plaats is op je geheugenkaart voor al die toffe foto’s die je gaat trekken!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *