Reizen.be > 6 vaak voorkomende fouten die je op reis maakt
sleutel hotelkamer

6 vaak voorkomende fouten die je op reis maakt

Iedereen doet wel eens iets doms. Wanneer je dus veel op reis gaat, is het niet zo verwonderlijk dat je ook dan domme dingen doet. Helaas kunnen de gevolgen in sommige gevallen veel groter zijn dan wanneer je thuis bent. Een gewaarschuwd mens telt natuurlijk voor twee en daarom hebben we hieronder enkele veel voorkomende fouten op reis voor je verzameld die veel mensen je reeds voordeden.

sleutel hotelkamer
© Pixabay.com

Hotel boeken zonder de kleine lettertjes te lezen
Wanneer je een hotelovernachting boekt, moet je altijd de kleine lettertjes lezen. Soms moet je bij aankomst bovenop de prijs nog van alles extra betalen zoals toeristenbelasting en tax. Of het blijkt dat de aangegeven prijs in een andere munteenheid werd aangegeven. Het is daarom altijd belangrijk om voorafgaand aan je definitieve boeking de kleine lettertjes te lezen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Een treinrit zonder airco in een warm land
Ook dat is niet bijster slim maar hebben heel vele reizigers al eens meegemaakt. Wanneer je tijdens een lange treinrit in een drukke coupé zit met allerlei andere mensen, kan het zweet je uitbreken. En als dan ook nog eens blijkt dat er geen airco in de trein zit, is het helemaal amper vol te houden. Wanneer je ook nog eens te weinig water bij hebt (wat je überhaupt moet voorkomen in warme landen) kan het zelfs gevaarlijk worden.

Verbranden tijdens het surfen
Sommige mensen vergeten zich in te smeren tijdens het surfen. Dat is een gigantische fout die je daarna overigens niet snel meer zal maken. Je zal namelijk flink verbranden en dat kan zelfs een slapeloze nacht tot gevolg hebben. Houd er ook rekening mee dat je gebruik maakt van watervaste zonnebrand omdat andere zonnebrand tijdens het surfen gewoon van je huid afgaat door het water.

surfende vrouw
© Flickr.com

Te laat je vlucht boeken
Misschien wel één van de meest gemaakte fouten door reizigers. Ze wachten veel te lang met het boeken van hun vluchten. Daardoor wordt de vakantie een stuk duurder dan normaal. Denk vooral niet dat dit wel meevalt want het kan echt meer dan honderd euro schelen en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Dat geld kun je immers op je vakantie heel goed voor andere doeleinden gebruiken.

Wandelen zonder kaart
Wandelen is voor veel mensen een favorieten bezigheid tijdens hun vakantie. Of je nu op vakantie bent in de buurt van bergen, de zee of een groot natuurgebied; er is altijd wel een bijzondere omgeving waarin je kunt wandelen. Maak echter vooral niet de fout om zonder kaart op pad te gaan. Dat kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Wanneer je verdwaald en niet voor het donker thuis bent, is dat niet alleen vervelend, maar het kan ook daadwerkelijk gevaarlijk zijn in bepaalde gebieden. Altijd een kaart mee dus!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Bestolen worden
Hoewel er ontzettend veel voor gewaarschuwd wordt, is het nog steeds één van de meest gemaakte fouten van toeristen. Door niet goed op je spullen te letten, te pronken met dingen als smartphones, sieraden en horloges en je spullen niet goed te bewaren, word je al snel het slachtoffer van een zakkenroller of tasjesdief.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *