Reizen.be > Dit zijn de gezondste vakantiebestemmingen
Sardinie Cala Gonone

Dit zijn de gezondste vakantiebestemmingen

Als je niet genoeg kunt krijgen van reizen, heb je vast al veel plekken gezien. De hoofdsteden van Europa, verschillende continenten en exotische plekken. Waarom kies je niet een keer voor wat anders? Boek bijvoorbeeld een accommodatie in een van de gezondste plekken op aarde.

Sardinie Cala Gonone
© Pixabay.com

Sardientjes in Sardinië
In kleine dorpjes hoog in de bergen wonen enorm veel mensen die ouder zijn dan honderd jaar. Dit schijnt te komen doordat de bewoners daar liever een sardientje eten dan een stukje vlees. Verder wordt er veel geitenmelk gedronken en schapenkaas gegeten. Er wordt met mate gedronken. Overdag is het rustig in het dorp, maar ‘s avonds hoor je het gelach en gebulder van vrolijke mensen door de straten gieren. Er zijn veel herders in Sardinië die iedere dag ongeveer acht kilometer moeten lopen. Kies dus voor een gezonde wandelvakantie vol vis in het prachtige Sardinië.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Theeleuten op Okinawa
Op dit Japanse eiland wonen de oudste vrouwen ter wereld. Wellicht dat het komt door de vele kruiden die gebruikt worden uit de kruidentuin. Maar het kan ook zo zijn doordat iedereen leeft volgens het principe van stoppen met eten wanneer je verzadigd bent. Ook drinken de meeste mensen op dit eiland een aantal keer per dag groene thee.
Het eiland is werkelijk waar betoverend en dan ook een goede plek om bijvoorbeeld yoga-oefeningen uit te voeren. Dit is echt een plek waar je tot rust komt.

thee ceremonie
© commons.wikimedia.org

Uitslapen op het Griekse eiland Ikaria
De mensen die op dit eiland wonen leven gemiddeld acht jaar langer dan de rest van de Grieken. Wellicht dat dit komt doordat zij in een heel ander ritme leven. De mensen blijven ‘s avonds tot laat op en slapen uit tot laat in de ochtend. In de middag doen veel mensen ook nog een dutje. Verder wordt er veel Griekse salade gegeten met feta kaas, die een goede invloed heeft op het lichaam.

Plan de vida op Costa Rica
Op Costa Rica heb je ongeveer twee keer zoveel kans om ouder te worden dan negentig. En dat is niet voor niets. Veel mensen leven hier volgens een plan de vida, ofwel een levensplan. Dit levensplan houdt onder andere in dat je niet meer eet dan je verbruikt en gewaardeerd wordt. Dit gewaardeerd worden uit zich door tot op hoge leeftijd te blijven werken.
Op vakantie hoef je natuurlijk niet te werken. Daar kan je gewoon heerlijk ontspannen. Neem een uitgebreid ontbijt met bonen en tortilla’s op basis van maïs. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor allerlei watersporten, zoals surfen. De ideale combinatie van ontspanning en avontuur.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Er zijn dus zat plekken op de wereld waar je gezonder kunt worden. Of je nu gaat wandelen, surfen of gaat genieten van het heerlijke dieet. Waar ga jij naartoe deze vakantie?

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *