Reizen.be > 48 uur genieten van de biercultuur in het Scheldeland
Brouwerij Huyghe Melle

48 uur genieten van de biercultuur in het Scheldeland

Wie het Scheldeland bezoekt, kan natuurlijk niet heen om het fenomeen van Belgisch speciaalbier. Belgische bieren zijn uniek en staan wereldwijd bekend vanwege hun uitmuntende smaak en klasse-uitstraling. Oost-Vlaanderen bruist van geschiedenis en cultuur als het aankomt op bier: in de provincie zijn tal van unieke historische brouwerijen te vinden. Eeuwenoude brouwerijen, waar zeer smaakvolle en bijzondere biersoorten gemaakt worden. Dat geldt zeker voor het Scheldeland, het gebied in Vlaanderen waar de rivier de Schelde doorheen stroomt. Scheldeland kent een letterlijk en figuurlijk bruisende biercultuur. Een biercultuur die u geproefd moet hebben! Zo vindt u in het Scheldeland zeer veel gezellige kroegjes en cafés, waar de heerlijkste speciaalbieren uit de regio verkrijgbaar zijn. Maar ook de brouwerijen en drankhandels in het Scheldeland zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard! Dit alles kunt u ontdekken op een fraaie 48-uur biertocht door het Scheldeland, een regio in Oost-Vlaanderen. Tijdens deze uitstap komt u op drie unieke locaties waar bierbrouwers de kunst van het brouwen tot in de finesses beheersen: Brouwerij Huyghe (in Melle), de Heilig Hart Brouwerij (in Wetteren) en de cultuurhistorische stad Dendermonde met zijn vele leuke cafeetjes en kroegjes.

Brouwerij Huyghe Melle
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Brouwerij Huyghe in Melle
In Melle moet u tijdens uw uitstap als bierliefhebber zeker de historische en duurzame Brouwerij Huyghe bezoeken. In Melle, midden in dé bierregio van Oost-Vlaanderen, kunt u zich laten verwennen door unieke biermerken te proeven. Zoals het licht moutige en kruidige Delirium. Maar ook de voortreffelijke goudblonde St.-Idebald – die een subtiele bittere afdronk heeft – of het krachtige en complexe meergranenbier La Guillotine. Naast bierproeven kunt u kennismaken met de rijke biergeschiedenis van Brouwerij Huyghe. Breng hiervoor een bezoek aan het mooie en leerzame museum in de brouwerij. En natuurlijk koopt u, voordat u naar huis gaat, een of meer van uw favoriete Vlaamse biermerken, om daar thuis nog eens uitgebreid van te kunnen genieten!

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Heilig Hart Brouwerij in Wetteren
De Heilig Hart Brouwerij in de Oost-Vlaamse plaats Wetteren hoort zeker op de bucketlist te staan van Vlaamse avonturiers die de biercultuur van het Scheldeland in 48 uur tijd willen verkennen. De Heilige Hart brouwerij is een unieke biermaker, gevestigd in de Heilig Hartkerk. De brouwerij is alles in één: een microbrouwerij, tevens wijnhandel en natuurlijk ook een wijn- en biercafé. Hier kunt u genieten van onder mee speciaalbieren als de Saison (gebrouwen in de eigen brouwerij), maar ook van de beste Belgische tripels en dubbelbieren.

Heilig Hart Bar Wetteren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Pittoreske kroegjes in Dendermonde
De plaats Dendermonde is een onvergetelijke ervaring, vanwege de historische impact die dit stadje op de reiziger maakt. Een goede plek dus om heerlijk te overnachten op uw 48-uur tour door het Scheldeland. De prachtige oude panden in het stadscentrum, met flink wat knusse kroegjes en gezellige restaurants, maken Dendermonde tot een plaats waar u helemaal tot rust kunt komen onder het genot van de beste bieren van Oost-Vlaanderen. Een betere plek om uw historisch-gastronomische trektocht door het Scheldeland mee af te ronden is er niet.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *