Reizen.be > Bezoek Gent met de liefde voor bier
Gent

Bezoek Gent met de liefde voor bier

Gent doet het internationaal heel goed als het gaat om het degusteren van bier. Bars in alle soorten en maten, studentenhuizen, klassieke pubs en biercafés vind je verspreid over de Oost-Vlaamse hoofdstad en omstreken. In de stad van de stroppendragers ben je als bierliefhebber meer dan welkom en de mogelijkheden om bier te proeven zijn eindeloos.

Gent
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Bier in overvloed

Heel wat etablissementen in Gent zijn gewijd aan de geneugten van de serieuze bierkenner, voorzien van bierlijsten waar je een heel leven voor nodig hebt om ze allemaal te drinken. De reden hiervoor is dat bier net zo sterk door de slagaders van de ‘Stroppendragers’ stroomt als het water dat langs de vele grachten en rivieren van Gent stroomt. En gelukkig ook voor de biertoerist!

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

De beste bieradresjes in Gent

Zowel in als rond Gent kun je volop genieten van een unieke pint bier. Er zijn zelfs biertochten in Gent mogelijk. Start je wandeling bijvoorbeeld op het Sint-Veerleplein meteen met een bierstop om te genieten van het Gravensteen aan de overkant. Wandel nadien verder over de brug aan de Hooiaard richting Korenmarkt en je pikt niet alleen een prachtig uitzicht op de Gras- en Korenlei mee, maar ook de unieke winkel “Proof, Shop & Tasting” met een aangenaam aanbod van bieren en andere dranken. Maar blijf niet plakken, want er zijn nog andere leuke en populaire bieradressen.

Het Waterhuis aan de Bierkant

Heel erg populair onder de lokale bierliefhebbers en toeristen is het bruin café ‘Het Waterhuis aan de Bierkant’. Het café serveert 160 soorten bier, waaronder drie bieren van het huis: Klokke Roeland, Gandavum en Mammelokker.

Gent
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Café Den Turk

Café Den Turk is het oudste en meest typische café in Gent. Je kunt er genieten van jazz en blues en de beste getapte pinten bier. Bovendien serveren ze ook geweldige whisky’s en cognacs.

De Dulle Griet

De Dulle Griet is een van de oudste cafés in Oost-Vlaanderen, een doorleefde pub met een prachtig middeleeuws interieur en waar al heel wat studenten hun broek versleten hebben. De selectie van bieren is meer dan indrukwekkend. De Dulle Griet biedt je meer dan 250 soorten bier, zowel lokaal als internationaal.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Het Trappistenhuis

Het Trappistenhuis wordt gerund door een expert in alle soorten Belgisch bier en serveert meer dan 170 speciale biersoorten.

Bierbrouwerij Gruut

Een brouwerij in het hart van Gent, met een middeleeuwse kijk op brouwen. Gruut gebruikt in plaats van hop een speciale kruidenmengeling en exotische specerijen zoals anijs, gember, nootmuskaat en kaneel om uniek bier te brouwen. Je kunt de brouwerij bezoeken voor demonstraties en één (of meer) van de vijf verschillende bieren proeven die speciaal gemaakt worden voor de bierkenner: Gruut White, Gruut Blond, Gruut Amber, Gruut Brown en Gruut Inferno.

Brouwerij Gruut Gent
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Gentse Strop

Hoewel het dertig kilometer van Gent, in de stad Oudenaarde, wordt gebrouwen, is de ‘Gentse Strop’ van de Roman brouwerij (bekend van Adriaen Brouwer en Ename-bier) onmiskenbaar verbonden met de stad Gent.

Het Patershol

Deze buurt is de ideale plek om de dag af te sluiten. De wijk heeft een doolhof aan straatjes in een typische middeleeuwse sfeer. Je vindt er talrijke restaurants en cafés. Het café ’t Floere Foefke mag je zeker niet overslaan.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *