Reizen.be > Wat hebben Adriaen Brouwer, de wielersport en bier gemeen?
Adriaen Brouwer

Wat hebben Adriaen Brouwer, de wielersport en bier gemeen?

In Oudenaarde is de laatste maanden van het jaar 2018 een geweldige tentoonstelling te zien over een Vlaamse meester. Bijna de helft van de werken van Adriaen Brouwer worden door het MOU tentoongesteld. Dat is overigens ook een unicum, aangezien het nog nooit eerder gebeurd is dat er werken van een Vlaamse schilder op zo’n grote schaal worden tentoongesteld. Alle werken zijn in het museum te bezichtigen tot half december 2018. Maar waarom zou je de Expo nu echt moeten bezoeken? We geven je vier redenen voor deze uitstap in Oost-Vlaanderen.

Adriaen Brouwer
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Brouwer
De eerste en meest belangrijke reden waarom je de Expo zou moeten bezoeken, werd zojuist al genoemd: Er zijn gigantisch veel verschillende werken van Brouwer te bezichtigen. De tentoonstelling die wordt georganiseerd is opgedeeld in vier verschillende thema’s: Vrolijke gezelschappen, Landschapskunstenaar, Brouwer als de nieuwe Bruegel en Meester van Emoties. Bij al deze thema’s zijn tal van verschillende werken van Brouwer te bezichtigen. Het is voor het eerst dat MOU zo’n grote collectie van deze kunstenaar samenbrengt. Maar dat is niet het enige. Daarnaast is er ook nog eens gezorgd voor een aanvullend programma tijdens deze uitstap en dat is ontzettend uitgebreid. Oudenaarde is niet voor niets de geboorteplaats van deze kunstschilder. Het is meer dan duidelijk: Oudenaarde doet er alles aan om de Meester van Emoties zoveel mogelijk te eren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Kunstparcours Charivari
De werken van Brouwer zijn niet het enige dat je kunt bezichtigen. Er is namelijk nog veel moois te zien waardoor een bezoek aan de EXPO echt een heel goed idee is. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kunstparcours CHARIVARI van curatoren Melanie Deboutte en Jan Hoet Jr.? Dit grote project laat je op een uniek manier kennismaken met de hedendaagse kunstenaars. Je vindt de toegang tot dit bijzondere parcours in de Pamelekerk direct aan de Schelde.

Huis Beaucarne
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Aanvullend programma
Zoals gezegd is er een uitgebreid aanvullend programma beschikbaar in Oudenaarde. Dat is ook niet zo vreemd aangezien er in het historisch centrum ontzettend veel te zien en te beleven valt. Een bezoek aan de brouwerij van Roman is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Dit is de oudste familiebrouwerij van het land. Vanwege de EXPO is de brouwerij ook nog eens vaker en langer geopend. Je kunt er een rondleiding volgen en natuurlijk ook bier proeven. Wielerliefhebber of sportliefhebber? Sla dan vooral het Centrum Ronde van Vlaanderen niet over. Hier vind je alles over deze bijzondere wielerkoers. De derde bezienswaardigheid die meer dan de moeite waard is in Oudenaarde is Huis Beaucarne, een prachtig historisch huis waar je ook even tot rust kunt komen met een heerlijke high tea.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Plan direct een weekendje weg!
Tot slot kun je de EXPO natuurlijk ook combineren met een weekendje weg. Door in Oudenaarde of omgeving te verblijven, kun je de EXPO eenvoudig bezoeken. Maar dat is niet het enige. In de Vlaamse Ardennen is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven, waardoor je een compleet weekendje weg in Oost-Vlaanderen kunt boeken zonder jezelf ook maar een moment te vervelen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *