Reizen.be > Een plezante en rustgevende 2-daagse in het Oost-Vlaamse Scheldeland
Rozenkwekerij Wetteren

Een plezante en rustgevende 2-daagse in het Oost-Vlaamse Scheldeland

Het Scheldeland – het gebied langs de Schelde – is een prachtig natuur- en cultuurrijk gebied in Oost-Vlaanderen. Liefhebbers van afwisselende flora en fauna kunnen hier hun hart ophalen en tot rust komen. Maar ook als je van cultuur, historie of unieke sterke dranken en speciaalbieren houdt, is het Scheldeland een ideale regio om te bezoeken. Trek er minstens twee dagen voor uit om een of meer van onderstaande toffe activiteiten te doen in het Scheldeland.

Rozenkwekerij Wetteren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Rozenkwekerij Van Sante in Wetteren: de fraaiste bloemen vind je hier
De plaats Wetteren staat bekend als de bloemen- en tuingemeente van het Scheldeland. Daarom moet je zeker een bezoek brengen aan Rozenkwekerij Van Sante. Deze welbekende rozenkweker bestaat al meer dan honderd jaar. Bij Van Sante vind je ongeveer 500 soorten rozen in alle kleuren en geuren die je je maar voor kunt stellen. In de prachtige tuinen van Van Sante kun je onvergetelijke foto’s maken van de mooiste rozenvelden die er in Europa te vinden zijn. Of je nu houdt van rode rozen, sierplanten, roze of witte rozen, coniferen, rododendrons of andersoortige bloemen: hier zijn de prachtigste bloemen te vinden en waan je je even helemaal in een idyllisch bloemenparadijs. Doe zeker mee aan de rondleiding die de rozenkwekerij organiseert. Na afloop heb je prachtige verhalen gehoord en weet je alles over het fenomeen roos!

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

De Wetterse Watertuin: geniet van water en natuur
In Wetteren moet je zeker ook langsgaan bij de Wetterse Watertuin. Hier kun je zien wat er allemaal mogelijk is door water en tuinen te combineren. Visuele rijkdom ten top! Zo kun je hier prachtige vijvers met bloemen bewonderen. Indrukwekkend mooi zijn de waterlelies, maar ook andere waterplanten en tuinplanten passeren de revue. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s en allerlei soorten kleinfruit. Vergeet niet om voldoende foto’s te maken, want zonder kiekjes de Wetterse Watertuin verlaten is eeuwig zonde.

Rubbens Wichelen
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Historische stokerij Rubbens
Als je van geschiedenis en sterke drank houdt, bezoek je op dag twee het plaatsje Wichelen. Hier kun je meedoen aan een leerzame en smaakvolle rondleiding bij stokerij Rubbens. Deze drankstokerij is ruim 200 jaar oud en maakt unieke gin die een ongeëvenaarde smaak heeft. Naast Graanstokerij Rubbens vind je Brasserie Rubbens. Hier kun je de beroemde Heirmanklok zien. Deze unieke klok is het werk van klokkenmaker en artistiek meesterbrein Edgard Heirman. De klok heeft een enorme afmeting van 8 bij 4 meter, werkt perfect en is voorzien van ingenieus ontworpen figuurtjes. Een meesterwerk dat je niet mag missen als je van historie en kunst houdt!

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Even uitwaaien op de fiets
Na het bezoek aan Wichelen is afronden met de ontspannende fietstocht ‘In het spoor van de hoveniers‘ – een tocht van 32 kilometer – een mooie afsluiter van de 48 uur-toer door het Scheldeland. De prachtige route voert door natuurrijke gebieden in Massemen, Schellebelle en Serskamp. Onderweg passeer je fleurige boomgaarden, schitterende uitgestrekte velden en diverse historische dorpjes. Een relaxte en rustgevende afsluiter van een mooie ontdekkingstocht door het Scheldeland!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *