Reizen.be > Vijf specialiteiten die je echt moet eten tijdens een bezoek aan Hongkong!

Vijf specialiteiten die je echt moet eten tijdens een bezoek aan Hongkong!

Als je een accommodatie in Hong Kong boekt en vervolgens de straten op gaat, word je omgeven door duizenden eettentjes die langs de kant van de straat vele mensen van eten voorzien. Noodle soep, kippenpoten en 1000 jaar oude eieren, je vindt het er allemaal! Je doet hier enorm veel inspiratie op! Als je liever iets wilt eten wat je meer kent, hoef je niet te vrezen. Je vindt hier ook veel restaurants waar ze sushi, steak en westers eten serveren. Er zijn echter vijf specialiteiten die je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Hong Kong!

©uclacki.org

1. Dim Sum
Als je alleen al het enorme aanbod aan dim sum gerechten in Hong Kong wilt bekijken, is dit een belevenis op zich. Er zijn zo’n 2000 bekende gerechten die vallen onder dim sum. De twintig meest bekende varianten kun je in ieder restaurant wel vinden. Meestal worden ze gegeven als licht ontbijt. Dit komt omdat dim sum meestal gestoomd is in plaats van gefrituurd. Je kunt het beste kiezen voor een restaurant dat het serveert op traditionele dienbladen. Een echte traditionele favoriet zijn de kippenpoten. Hierbij moet je de sappen uit de poten zuigen! Een heerlijke Kantonese dim sum variant is Shrimp Shao Mai en Cha Siu Bao. Als je niet zeker weet wat je wilt bestellen, is het handig om het gewoon aan te wijzen. De beste plekken om in Hong Kong inspiratie voor dim sum op te doen zijn de City Hall Maxim’s Palace, Yung Kee en Sheung Wan.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Zeevruchten
In Hong Kong worden zeevruchten geserveerd zoals het zou moeten. Vers en precies bereid zoals jij het wilt. Je kunt zeevruchten op iedere manier bestellen. Gebakken, gestoomd, gefrituurd, gegrild, gepocheerd, alles kan! Veel restaurants hebben hun zeevruchten in een groot aquarium, zodat je zelf kunt uitkiezen welke je wilt eten. De prijzen gaan vaak per gewicht. Een grote aanrader is gestoomde vis, omdat de natuurlijke smaken daar goed bij vrijkomen. Vaak wordt de vis van geserveerd met gember, sjalotten en paddestoelen. Een goed restaurant om dit te bestellen is de Red Spotted Grouper.

3. Fusion
De keuken uit Hong Kong is zeer divers vanwege zijn geschiedenis. Je kunt dus allerlei soorten stijlen voedsel vinden in de stad. Vaak worden stijlen ook gecombineerd. Dit wordt fusion genoemd. Zo zijn er chefs die soja saus op traditioneel westers eten doen bijvoorbeeld. Er zijn zelfs een aantal Michellin restaurants te vinden waar je speciale Fusion gerechten kunt eten. Als dit niet helemaal in je budget is, zijn er vaak stalletjes langs de weg te vinden waar dezelfde soort gerechten worden geserveerd. Een van de bekendste chefs die werkt met Fusion gerechten is Ching He Huang.

4. Chinese BBQ

©danielfooddiary.com


Waar je ook bent in Hong Kong, je vindt er altijd traditionele restaurants met de bekende barbecue eenden die voor de ramen hangen. Vaak hangen er kippen en ganzen bij. Je moet hierbij dus niet aan de westerse vorm van barbecue denken met een paar worstjes. Vaak wordt het vlees zeer sterk gekruid en wordt het aan een rotisserie of een open gril gebakken. De meest populaire varianten zijn de varken en gans die zijn gebarbecued. Tezamen met wat verse noedels en rijst heb je een heerlijk maal.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Dineren laat op de avond
Hong Kong is een stad die 24 uur per dag wakker is. Er is dus op elk moment van de dag iets te eten. Als je ‘s avonds nog iets wilt eten, is het leuk om in de achterste straten te duiken en het lokale eten te proeven in stalletjes op straat. Je kunt bijvoorbeeld van de heerlijk stomende Hot congee genieten (wat een soort rijstepap is). Vergeet ook zeker niet een verse crepe, tofu ijsje of zoete bonen cake te eten. Je kunt op ieder moment van de dag heel veel inspiratie op doen!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *