Reizen.be > 5 redenen waarom reizen met de camper de ultieme vakantie is

5 redenen waarom reizen met de camper de ultieme vakantie is

Reizen met de camper is een van de beste manieren om de wereld te zien. Zeker sinds de pandemie heeft het reizen met de camper aan populariteit gewonnen. Ben je zelf nog niet helemaal overtuigd? Dan geven we je vijf redenen waarom je de ultieme vakantie beleeft met een camper.

1. Vrijheid

Dit is absoluut de beste reden en het mooie van het maken van een roadtrip in een camper. Je kunt gaan waar je maar wilt. Zolang er een weg is en je benzine niet op is, zit je goed. Je bent helemaal vrij om te gaan en te stoppen en te slapen waar je maar wilt! Vandaag ben je in Parijs, morgen slaap je op het strand in Spanje en over een week verken je Rome! Had je een bepaalde plek in gedachten om te bezoeken, maar valt het wat tegen? Geen nood, want omdat je reist met je camper kun je gewoon verder rijden en een betere bestemming kiezen. Zelfs midden in een stad slapen is mogelijk (en scheelt een hoop geld op dure hotels). Niet voor niets is de hashtag homeiswhereyouparkyourvan erg populair op Instagram.

Bijkomend voordeel is dat je zelf helemaal geen dure camper hoeft aan te kopen om prachtige reizen te maken. Een camper huren zonder zorgen kan prima via Goboony.

2. Je slaapt op de meest exclusieve plaatsen

Er zijn maar weinig vijfsterrenhotels in de wereld die je een ongeëvenaarde ervaring en adembenemende uitzichten in de natuur bieden als een camper. Je kunt letterlijk op het strand slapen, de bries van de zee voelen en het betoverende geluid van rollende golven horen. ´s Ochtends ben je helemaal alleen om naar de vogels te luisteren en te kijken naar de zon die opkomt boven de horizon. Wakker worden met het zonlicht in je gezicht is het beste gevoel ter wereld! Ja, het kan een iets minder comfortabel zijn dan een vijfsterrenbed, maar dat is de charme!

3. Het is een goedkope manier van reizen

Kamperen in een camper is de goedkoopste manier van reizen zonder al te veel aan comfort in te boeten. Het is accommodatie en vervoer in één, dus als je op zoek bent naar avontuur, is dit het. De meeste campers zijn ook uitgerust met een eigen keuken waardoor je niet steeds moet uiteten gaan. Zoek gewoon een lokale supermarkt, koop wat brood, kaas en een fles wijn en ga heerlijk picknicken op het strand of in de natuur.

4. Elke dag is een avontuur

Waar ga je slapen, eten of naartoe rijden? Geen enkele dag is hetzelfde. Elke dag brengt een nieuwe weg je naar een nieuwe plek, een nieuw uitzicht, een nieuwe bestemming en een nieuwe manier van leven.

5. Je brengt al het comfort mee

Geen keuzestress van wat je al dan niet meeneemt in je koffer. Geen gewichtlimiet voor je bagage. Wie met de camper reist, neemt alles met zich mee wat hij thuis ook zou hebben. Hierdoor hoef je niets aan comfort in te boeten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *