Reizen.be > Meimaand is Griekenland Filmmaand

Meimaand is Griekenland Filmmaand

Griekenland heft vanaf 4 mei geleidelijk de lock down op. Vanaf 1 juni 2020 gaan de restaurants, café’s en hotels (die niet seizoensgebonden open zijn) in Griekenland weer open. In de tussentijd blijven we thuis en kunnen we genieten van films die in Griekenland zijn opgenomen. Meimaand is Griekenland filmmaand! Dus heb je Netflix en Videoland al uitgespeeld? Kijk dan eens naar deze 7 tips. Mooie inspiratie voor een volgende reis, die wellicht dichterbij is dan je denkt…

  1. Mamma Mia – Skiathos, Skopelos & Pilion
© Grieks Verkeersbureau

– Type film: romantische komedie uit 2008
– Acteurs: Meryl Streep, Pierce Brosnan & Amanda Seyfried  
– Gefilmd in: Skiathos, Skopelos en Pilion
 Wie houdt van ABBA houdt van MAMMA MIA! Dit betekent heerlijk meezingen vanaf de bank. In de film zie je hoe de vrijgezelle moeder Donna (Meryl Streep) een hotel heeft in Griekenland. Haar verloofde dochter Sophie (Amanda Seyfried) wil voor het huwelijk graag weten wie haar vader is maar daarover laat haar moeder niets los. In het dagboek van haar moeder blijkt dat drie mannen haar mogelijke vader zijn. Sophie nodigt ze allemaal uit voor haar bruiloft en…

De film brengt je heerlijke vakantievibes door de prachtige zandstranden en de oude haven van Skiathos, de zee en kliffen van Skopelos en de waanzinnige kustlijn van Pilion.

2. Captain Corelli’s Mandolin – Kefalonia

© Grieks Verkeersbureau

– Type film: romantisch drama uit 2001
– Acteurs: Nicolas Cage, Penélope Cruz & John Hurt
– Gefilmd in: Kefalonia
 Ben jij die eeuwige romanticus? Dan moet deze film op je lijstje! In deze film zie je hoe Mussolini’s soldaten, tijdens de Tweede Wereldoorlog, het eiland Kefalonia veroveren. De Italiaanse kapitein Corelli (gespeeld door Nicolas Cage, uiteraard) voelt zich meteen thuis op het prachtige eiland. Hij wordt echter verliefd op de Griekse Pelagia (gespeeld door Penélope Cruz) en moet een onmogelijke keuze maken: zijn land of zijn liefde…

En dat ook nog op het onontdekte pareltje Kefalonia, een van de Ionische eilanden. Pas op! Als je deze film kijkt ga je verlangen naar de parelwitte kiezelstranden, met aangrenzende olijfbomen en naar de pittoreske dorpen met terrasjes en typisch Griekse tavernes waar je verser dan verse vis eet.

3. Before Midnight – Mani, De Peloponnesos

© Grieks Verkeersbureau

– Type film: romantisch drama uit 2013
– Acteurs: Ethan Hawke, Julie Delpy en Seamus Davey-Fitzpatrick
– Gefilmd in: Mani, de Peloponnesos
 Hou jij van drama? Hou jij van romantiek? Before Midnight is is! In de groene bergachtige omgeving en tussen weelderige kusten van de Peloponnesos vind je Celine (Julie) en Jesse (Ethan). Zij zijn samen met hun kids op vakantie. Op hun laatste avond blikken ze samen terug op hun leven sinds hun eerste ontmoeting. Frustraties en angsten komen naar boven. Blijven ze samen? Of scheiden hier hun wegen?

Een goed verhaal ✔ Prachtige shots van de historische dorpen, een kristalheldere zee en een groener dan groene omgeving ✔ Mani, de nieuwe bestemming voor jouw bucketlist? ✔ 

4. The Sisterhood of the traveling pants – Santorini

© Grieks Verkeersbureau

– Type film: romantische komedie uit 2005
– Acteurs: Blake Lively, Alexis Bledel, Americana Ferrera & Amber Tamblyn
– Gefilmd in: Santorini
Zin in een pyjamaparty met vrienden? Zet Zoom aan, start allemaal tegelijkertijd deze film en zorg voor popcorn. Hét recept voor een gezellige avond samen met je vrienden in de ‘thuisblijf-tijd’.

In The Sisterhood of the Traveling Pants zien we hoe vier vriendinnen in een kledingzaak voor dezelfde spijkerbroek vallen. Hij past iedereen perfect, ondanks verschillende posturen! Één probleem…. Er is er maar 1. Ze besluiten de broek te kopen en om de beurt in de zomervakantie te dragen.

Zo reist de broek mee naar Santorini, hét eiland met de spierwitte huisjes en blauwe koepels. Het eiland met een afwisselend vulkaanlandschap, pittoreske stadjes met tal van culinaire restaurantjes en overal de mooiste uitzichten.

5. The two faces of january – Athene & Kreta

© Grieks Verkeersbureau

– Type film: spannende thriller uit 2014
– Acteurs: Kirsten Dunst, Viggo Mortensen & Oscar Isaac
– Gefilmd in: Kreta & Athene
 Zit jij graag op het puntje van de bank? En ben jij altijd in voor een spannende film: zet deze op je kijklijst! In deze film gaat crimineel Chester (Viggo) met zijn vrouw Colette (Kristen) op vakantie naar Griekenland. Daar lopen zij al gauw tegen een schuldeiser aan. Ze krijgen hulp van Rydal (Oscar) om te ontsnappen maar hij heeft een oogje op Colett. Wie houdt wie voor de gek?

Laat je meenemen naar het prachtige Akropolis en het Parthenon van Athene in het golden hour, de haven van Chania, Kreta en Knossos op Kreta. Een spannende thriller, die je meesleurt in een groots avontuur en dat allemaal vanaf jouw bank.

6. My life in ruins – Olympia, Delphi, Epidaurus

© Grieks Verkeersbureau

– Type film: romantische komedie uit 2009 
– Acteurs: Nia Vardalos (My Big Fat Greek Wedding), Richard Dreyfuss & Rachel
  Dratch
– Gefilmd in: Olympia, Delphi & Epidaurus
Fans van My Big Fat Greek Wedding opgelet! Hoofdrolspeelster Nia Vardalos heeft nog een fantastische romantische komedie gemaakt: My Life in Ruins. In deze film gaat zij ‘Georgia’, een Griekse Amerikaanse docent, naar Griekenland om les te geven op de lokale universiteit. Door bezuinigingen wordt ze echter ontslagen en gaat ze aan de slag als gids. Als zij rock bottom bereikt en dreigt haar ambitie te verliezen ontmoet ze iemand die haar nieuwe inzichten geeft. 

Een heerlijk verhaal dat zich afspeelt op eeuwenoude plekken in Griekenland. Maak een reis door de tijd! En laat je meevoeren naar Olympia, dat ook wel de Vallei van de Goden wordt genoemd, het mysterieuze Orakel van Delphi en het Theater van Epidaurus waar je vandaag de dag waanzinnige voorstellingen kunt zien. 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *