Reizen.be > Wat is de beste kerstbestemming, is het nu Londen of Parijs?

Wat is de beste kerstbestemming, is het nu Londen of Parijs?

Veel mensen vinden het leuk om kerst in een ander land of andere stad te vieren. Vooral de grote wereldsteden zijn ontzettend populair als het gaat om kerstvakanties. Binnen Europa zijn Londen en Parijs veelbezochte steden. Maar naar welk van deze steden kun je nu eigenlijk het beste heen tijdens kerst? Hieronder worden ze op verschillende gebieden met elkaar vergeleken.

© Pixabay.com

Speelgoed
Bij kerst horen natuurlijk cadeautjes en dan vooral veel speelgoed. In beide steden is dat gelukkig geen probleem. Bezoek in Parijs vooral de Pain d’Epices, een speelgoedwinkel met veel leuke en originele geschenken. De Passage des Princes is echter de straat waar je echt moet zijn voor de cadeaus. Als je hier niet slaagt met je kerstinkopen, slaag je nergens. Londen valt vooral op qua grootsheid. De speelgoedwinkels zijn hier veel groter dan in Parijs. Hamleys bijvoorbeeld is de allergrootste speelgoedwinkel van de hele wereld en absoluut niet te missen. Toch gaan de punten naar Parijs vanwege de authenticiteit van de speelgoedwinkels.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Schaatsen
Schaatsen hoort natuurlijk bij de kerst. In Londen zijn er rond kerst tal van ijsbanen te vinden. De mooiste is misschien wel de ijsbaan die recht voor het Natural History Museum is aangelegd. De meest bijzondere ligt op het dak van Skylight, met een prachtig uitzicht over de stad. Na het schaatsen bestel je uiteraard heerlijke warme chocolademelk. De ijsbanen in Parijs nemen de laatste jaren helaas steeds meer af. Vroeger was er rond de Eifeltoren een ijsbaan, maar ook deze is helaas verdwenen. De putnen op dit gebied gaan dan ook zonder twijfel naar Londen

© Flickr.com

Attracties
Vooral in het westen van Londen is ongelooflijk veel te beleven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Hyde Park Winter Wonderland met talloze attracties of de bijzondere licht shows bij Kew Gardens. Parijs wint het dan misschien qua lichtshows en indoor entertainment, maar buitenattracties zijn er een stuk minder en wat er is, is een stuk minder spectaculair waardoor Londen dit onderdeel zeker wint.

Zoete verrassingen
Bij kerst hoort natuurlijk veel lekker eten en vooral de liefhebbers van zoete lekkernijen kunnen in deze twee steden hun lol niet op. La Cuisine Paris heeft de meest bijzondere lekkere taartjes en gebakjes voor je klaar staan waar zowel jong als oud heerlijk van zullen smullen. In Londen draait het vooral om chocolade en deegwaren, al zijn er meer dan genoeg lekkernijen te vinden als je wat beter zoekt. Op dit gebied kan er niets anders dan een gelijkspel uitkomen tussen beide steden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kerst op het scherm
In Londen vind je in vrijwel iedere wijk wel een bioscoop waar op dat moment kerstfilms gedraaid worden. Daarnaast zijn er in de hoofdstad van Engeland ook op de meest onverwachte plaatsen pop-up bioscopen te vinden. Geniet van ultieme familiekerstfilms als Home Alone en It’s a Wonderful Life. In Parijs zijn vooral de theaters erg in trek. Hier worden trouwens ook veel stomme films getoond, zodat de taal geen belemmering vormt voor toeristen. Daarbij kun je denken aan klassiekers als Charlie Chaplin en Buster Keaton.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *