Reizen.be > Een droomvakantie naar de Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek

Een droomvakantie naar de Dominicaanse Republiek

In het midden van het Caribisch gebied ligt het eiland Hispaniola. Het oostelijke gedeelte van ongeveer 1/3 van het eiland bestaat uit Haïti en het westelijke 2/3 uit de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek is al jaren bekend als een paradijs, met hagelwitte stranden, palmbomen, heldere blauwe zeeën en altijd de zon. Niet voor niets behoort de Dominicaanse Republiek tot één van de meeste populairste vakantie eilanden van het Caribisch gebied. Maar niet enkel voor een een zonvakantie is het eiland interessant. Het eiland heeft een lange historie, met allerlei overheersingen door Spanjaarden, Fransen en dictators en deze geschiedenis is op het hele eiland terug te vinden.

Dominicaanse Republiek
© Pixabay.com

Vele mogelijkheden tijdens je reis naar de Dominicaanse Republiek

De stranden van de Dominicaanse Republiek zijn paradijselijk. Kies je expliciet voor een strandvakantie, kies dan een accommodatie uit die aan één van de stranden ligt. Vanuit je accommodatie stap je dan zo de parelwitte stranden op en vlei je je neer onder een palmboom, met uiteraard een frisse cocktail. In alle rust kun je dan genieten van de zee en de heerlijke bries die er ter afkoeling over de stranden waait.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Maar ook een beetje cultuur opsnuiven is in de Dominicaanse Republiek mogelijk. Het eiland was immers het eerste Caribische eiland die Columbus ontdekte en liet er zelfs zijn gezin naar overkomen. Je kunt de hoofdstad Santo Domingo bezoeken en genieten van de prachtige oude koloniale gebouwen en musea, of een bezoek aan de stad Puerto Plata, met een prachtig historisch centrum.

Enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Velen zullen zich tijdens een vliegvakantie naar de Dominicaanse Republiek verheugen op de paradijselijke stranden, maar een combinatie tussen, strand, cultuur en natuur is heel goed mogelijk. Enkele bezienswaardigheden die je tijdens je reis naar de Dominicaanse Republiek niet mag missen:

Dominicaanse Republiek
© Pixabay.com

Santo Domingo
Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. ‘s avonds is de stad niet zo interessant en kan het in sommige delen zelfs onveilig zijn. De binnenstad is erg interessant en ademt geschiedenis. Er zijn historische pleinen en een wandelboulevard die geheel autovrij is. Daarnaast staat de oudste Amerikaanse kerk in het centrum van de stad en kun je genieten van de vele oude gebouwen die de binnenstad rijk is.

Punta Cana
Als het op parelwitte stranden en diepblauwe zeeën aankomt dan is de Punta Cana de magneet voor vele toeristen. Er zijn nog talloze mooie stranden, maar Punta Cana is veruit de meeste bekende. Je kunt er een strandwandeltocht maken van maar liefste 10 kilometer en de verkoelende zeebries zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Puerto Plata
Puerto Plata is een heel oude stad met een prachtig historisch centrum dat bestaat uit vrolijk gekleurde huisjes. Het stadje ligt aan de berg Pico Isabel de Torres, die met een kabelbaan te bereiken is. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De watervallen van Damajagua
Voor een stukje fraaie natuur kun je deze watervallen bezoeken. Het gebied bestaat uit allerlei kloven en maar liefst 27 watervallen die uitkomen in prachtige waterbekkens. Dit verscholen stukje natuurgebied moet je gezien hebben als je de Dominicaanse Republiek bezoekt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *