Reizen.be > Deze 5 plaatsen moet je bezoeken tijdens een cruise in de Caraïben

Deze 5 plaatsen moet je bezoeken tijdens een cruise in de Caraïben

In het Caraïbisch gebied worden tal van cruises georganiseerd. Natuurlijk is er aan boord van alles te beleven en kun je genieten van het heerlijke weer. Daarnaast worden er vanuit het schip bij elke plaats waar het schip aanmeert excursies georganiseerd op verschillende gebieden. Lang niet iedereen vindt het echter fijn om met groepsexcursies mee te gaan. In dat geval kun je er ook gewoon voor kiezen om in je eentje op verkenning te gaan bij de havens waar je aanmeert. Hieronder worden vijf leuke activiteiten in Caribisch gebied gegeven! Vrijwel alle cruiseschepen meren standaard aan op deze eilanden, waardoor je onderstaande activiteiten kunt ondernemen!

© Flickr.com

Puerto Rico
Laat de drukte van je medepassagiers achter je en pak in Puerto Rico de taxi richting Isla de Cabras Park. Dit is een prima plaats om te ontspannen, te genieten van het strand of gewoon een hapje te eten of wat te drinken. Cultuurliefhebbers kunnen terecht bij diverse forten zoals Fort San Juan de la Cruz en fort El Morro. Overigens vind je er ook een hoog observatiedek vanwaar je een bijzonder mooi uitzicht over de baai hebt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Maagdeneilanden
Als je even bij wilt komen van de hitte is een bezoek aan Magic Ice op St. Thomas een aanrader. In dit enorme gebouw wordt een permanente tentoonstelling van ‘kunst onder nul’ gehouden. Hier staan prachtige ijsbeelden die de geschiedenis van het Caraïbisch gebied laten zien. Zestien verschillende kunstenaars uit de hele wereld hebben aan deze kunstwerken gewerkt en het is zeker bijzonder om hier doorheen te lopen. Je kunt overigens gewoon warme jassen bij het museum lenen.

Dominicaanse Republiek
Wanneer je in de Dominicaanse Republiek bent, kun je Santo Domingo eigenlijk niet negeren. Dit koloniaal gebied heeft prachtige oude gebouwen die uit de vijftiende eeuw stammen. De locatie is niet voor niets door UNESCO aangewezen als een bijzondere en unieke plaats. Je vindt er kathedralen, kloosters, musea en forten. Eigenlijk is Santa Domingo een wereldstad uit de vijftiende eeuw.

© commons.wikimedia.org

Grand Cayman
Grand Cayman is nog zo’n eiland waar vrijwel iedere cruise aanmeert. Op het eiland is ontzettend veel te doen en te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Pedro St. James, een kasteel dat uit de 18e eeuw stamt. Ook het oudste stenen gebouw van het eiland is erg bijzonder. Hier woonde ooit een rijke Engelse man en er is van alles in het enorme gebouw te zien. De verschillende kamers zijn ingericht aan de hand van verschillende periodes uit de geschiedenis van het eiland. Rondom het huis is een tropische tuin van zeven hectare aangelegd, waar je heerlijk kunt kuieren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Jamaica
Iedere excursie in Jamaica zal naar de toeristische Dunn’s River Falls gaan. Bezoek in plaats daarvan de Mayfield Falls. Je kunt ontzettend dicht bij deze watervallen komen en het is zelfs mogelijk om er te zwemmen en er achter te lopen. Er zijn maar liefst 21 verschillende natuurlijke zwembaden in en rondom de watervallen heen, waar je heerlijk kunt ontspannen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *