Reizen.be > 7 x origineel het nieuwe jaar in met een spannende tocht over tijdszones heen!

7 x origineel het nieuwe jaar in met een spannende tocht over tijdszones heen!

2020 heeft de eindspurt ingezet. Deze keer geen groot feest aan de finish, maar een bijzonder kleine bubbel en een avondklok die afloopt om middernacht. Klinkt als een sober eindejaar? Niet als het van ons afhangt! Dankzij de volgende tips vier je de overgang maar liefst zeven keer. En dat telkens anders.

Aftellen naar middernacht, vuurwerk en een glas champagne om klokslag twaalf, drie kussen op de wang en de beste wensen voor het nieuwe jaar… Op 31 december zeggen we ons klassieke scenario eventjes vaarwel. Toch blijven er heel wat manieren over om 2021 met open armen te ontvangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een virtuele nieuwjaarsreis rond de wereld? 

19.30 uur : Traditie troef in Sri Lanka
Ons feestelijk avontuur begint op oudejaarsavond om 19.30 uur. Dan breekt 1 januari aan in Sri Lanka. De Sri Lankanen en Nieuwjaar… het lijkt wel het perfecte huwelijk. Om hun zonnegod te eren, voeren ze de hele dag rituelen uit en smullen ze van zoetigheden. De dag erna zijn ze vroeg uit de veren en koken ze rijstcake boven het haardvuur. Wil je het helemaal goed doen? Herhaal dit dan nog eens uit op 13 april, want pas dan vieren de locals hun Sinhala en Tamil New Year.
21.00 uur : Vuurwerk, lasers en muziek in Ras al Khaimah
Je verwonderen over een spectaculaire vuurwerkshow? Dat kan dankzij de livestream van Ras al Khaimah. Elk jaar organiseert het land een betoverende vuurwerkshow met laserspecials en passende muziek. Dit jaar mikken ze zelfs op een plek in het Guinness Book of Records. Meegenieten doe je op 31 december om 21 uur via deze link. Met #RAKNYE2021 is er zelfs een speciale hashtag voor iedereen die de show volgt.
22.00 uur: Terug naar 2013 in Ethiopië 
Tijdens de Ethiopische jaarwisseling knibbel je van een gebarbecuede maïskolf. Ook de Coffee Ceremonymag niet ontbreken. Rooster en maal koffiebonen in je woonkamer, om er daarna een tasje artisanale koffie van te maken. In Ethiopië verwelkomen ze het nieuwe jaar eigenlijk pas op 11 september en met Ethiopian airlines kan je er dan direct vanuit Brussels Airport naar toe vliegen om te vieren. De jaartelling bestaat er namelijk uit 13 maanden, daardoor breekt daar nu pas het jaar 2013 aan. En dat klinkt intussen beter dan 2020 en 2021…
05.00 uur : Spik en span in Bonaire
Goeie voornemens, daar kennen ze wat van in Bonaire. Vlak voor iedereen er tijdens de feestdagen aan tafel schuift, ondergaat het hele huis een grondige schoonmaakbeurt. Stofzuigen, dweilen en daarna alles bewieroken: zo ziet het huis er fantastisch uit én ruikt het er geweldig goed. Wie minder zin heeft in die intensieve arbeid, kan natuurlijk een nachtje in het paradijselijke Captain Don’s Habitat Bonaire logeren en gewoon genieten.
08.00 uur : Een stevige start in Utah
Stevig het nieuwe jaar invliegen? Dat doe je met een uitgebreid ontbijt, dé traditie in het Amerikaanse Utah. Op 1 januari doe je jezelf tegoed aan een stapel zoete pannenkoeken, een wafel met kip of chocola, gefrituurde aardappelpannenkoekjes, eieren of spek. De belofte om voortaan gezond te eten, stel je dus best met een dagje uit.
10.00 uur : Een feeëriek feest in Alaska
Op 1 januari om 10 uur trekt eindejaar verder over de tijdszones heen naar Alaska. Tover je woonkamer om in een winterse wonderwereld, trek je galakledij aan, ontkurk een fles bubbels, eet een lepeltje kaviaar en kraak een heerlijke kreeft. Je maakt de sfeer helemaal compleet met een adembenemende video van het noorderlicht op je televisie. Met een beetje verbeelding cruise je zo mee met Seabourn naar het verre noorden.
11.00 uur : Exotische sferen in Frans-Polynesië
Het jaar afsluiten met een zuiderse dans, dat is exact hoe ze het aanpakken in Frans-Polynesië. Zo’n 11 uren nadat middernacht bij ons is verstreken, feest je met hen mee. Om hun typische dans Ori Tahitionder de knie te krijgen, heb je genoeg aan vijf eenvoudige basispassen. Die giet je in een leuke choreografie, daarna heb je enkel nog een passend muziekje, een losse rok en een kleurrijke bloemenkrans nodig.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *