Reizen.be > Koksijde Fonkelt!

Koksijde Fonkelt!

De kerstvakantie en de winter staan voor de deur. Tijd dus om met het gezin naar buiten te gaan! In Koksijde-Oostduinkerke zijn ze klaar om jullie in openlucht te verwennen met leuke activiteiten.

Koksijde Fonkelt!
Elk jaar fonkelt Koksijde tijdens de kerstperiode in een zee van licht. Bijna 150.000 lampjes verdeeld over 45 spotlights zijn goed voor in totaal 7 km aan lichtsfeer… In deze donkere tijden zorgen ze voor extra warmte en zijn ze een teken van hoop en verbondenheid voor de mensen in de zorgsector én voor elkaar.
Vanaf 19 december ligt een kaart met alle gemeentelijke locaties en deelnemende inwoners en handelszaken klaar in de toerismekantoren. Op het stemformulier kun je per categorie een winnaar aanduiden en bij sommige locaties krijg je ook een vraag voorgeschoteld. De ingediende stemformulieren geven kans tot het winnen van 30 waardebonnen van € 50.
Surf naar www.visitkoksijde.be/nl/koksijde-fonkelt voor meer informatie.

Kunst op Straat
Ruim 50 kunstwerken in de straten van Koksijde-Oostduinkerke hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou. Met de Erfgoedapp van Faro stel je zelf je eigen kunstroute samen. Je ontdekt bij elk kunstwerk wie de kunstenaar is, wat de inspiratie van de kunstenaar was, welk materiaal gebruikt werd, etc. Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien? Download dan de Erfgoedapp via Google Play of via App Store (beschikbaar vanaf 18 december) en je hebt je eigen kunstgids op zak!
Alle info vind je op www.visitkoksijde.be/kunstopstraat of via een mailtje naar cultuur@koksijde.be

 
Nieuwe kustroute en meer wandel- en fietsplezier
Een frisse neus halen kun je uiteraard op de verschillende wandel- en fietsroutes die allemaal terug te vinden zijn op de website van Koksijde alsook in de toerisme kantoren ter plaatse.
Wandelingen en fietstochten kort en lang, langs stranden en duinen of in de polders, één adres: www.visitkoksijde.be/nl/eindeloos-wandelen-fietsen. Sportievelingen die graag 93 km fietsen en ontdekken, kunnen de nieuwe kustrouteuitproberen. 
Uiteraard kun je ook vertrekken in Koksijde en de route inkorten: www.dekust.be/nl/kustroute

Abdijmuseum Ten Duinen 
Toch even naar binnen? Het Abdijmuseum opent opnieuw haar deuren op vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie! Boek je ticket vooraf online via deze link. Aan het museum liggen ook de abdijruïnes die zeker het ontdekken waard zijn. Je kunt het museum bezoeken tot en met 3 januari. Daarna gaat het een maand dicht voor een jaarlijks groot onderhoud en aanpassingswerken. 

Meer info op www.tenduinen.be/nl/abdijmuseum-opent-terug-haar-deuren-op-18-december.
Let op: 24, 25, 26, 31 dec en 1, 2 januari gesloten!

De Abdijruïnes bij het Abdijmuseum Ten Duinen

WWW.VISITKOKSIJDE.BE
 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *