Reizen.be > 6 Van de meest bijzondere gebouwen ter wereld

6 Van de meest bijzondere gebouwen ter wereld

Overal op de wereld staan bijzondere en prestigieuze gebouwen. Vaak vormen deze gebouwen een soort van herkenningspunt voor een bepaald land. Sommige gebouwen zijn minder bekend, maar daardoor niet minder iconisch. Welke van deze bijzondere gebouwen heb jij al bezocht?

1. Sagrada Familia, Barcelona

© pixabay.com

De Sagrada Familia van Antoni Gaudi is misschien wel één van de meest bijzondere kerken met een geheel eigen architectuur dat alleen maar aan Gaudi gelinkt kan worden. In 1882 werd met de bouw begonnen en tot op de dag van vandaag is de kerk nog steeds niet af. De verwachting is wel dat de voltooiing van de Sagrada Familia in 2026 zal plaatsvinden. Ondanks nog niet voltooit blijven zowel het exterieur als het interieur van de Sagrada Familia zeer indrukwekkend om te zien.

2. Burj Khalifa, Dubai

De Burj Khalifa in Dubai is momenteel het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw meet 828 meter en telt 160 verdiepingen. De Burj Khalifa verbreekt sowieso enkele records. Het is het gebouw met de meeste verdiepingen ter wereld, Het heeft de hoogste moskee ter wereld op de 158e verdieping en op de 122e verdieping huist het hoogste restaurant ter wereld. De Burj Khalifa is te bezoeken, waarna je met supersnelle liften in razend tempo naar de top wordt gebracht voor een spectaculair uitzicht.

3. Inntel Hotel, Zaandam

© pixabay.com

Als je naar Nederland op vakantie gaat, probeer dan eens een plekje te bemachtigen in het Inntel Hotel in Zaandam. Dit hotel heeft een zeer bijzondere architectuur. Het volledige gebouw bestaat uit ruim 70 op elkaar gestapelde typische Zaanse houten huisjes. Alle huisjes zijn ook in de vier Zaanse kleuren groen geschilderd, op één na. Dit blauwe huisje verwijst naar een schilderij van Monet die ooit een blauw Zaans huisje schilderde.

4. Coin Building, Abu Dhabi

Coin Building wordt ondanks een hoogte van ‘maar’ 110 meter toch geschaard onder de wolkenkrabbers. Maar het is niet de hoogte wat zo bijzonder is, maar de vorm. Het is namelijk de eerste ronde wolkenkrabber. Het gebouw heeft 25 verdiepingen en huisvest een hotel en restaurants. Ben je in Abu Dhabi, dan kun je niet onder dit ronde gebouw uit.

5. Dancing House, Praag

In Praag staat het dansende huis, waarbij het huis dusdanig is ontworpen alsof deze ook danst. Het huis is ook gemakkelijk in een cartoon te plaatsen, vanwege de vorm alsof deze is ingedeukt. Op de bovenste etage bevindt zich een restaurant waar je een prachtig uitzicht hebt over het water. Het huis moet bij een bezoekje aan Praag wel bezocht worden voor een fotomoment, want deze architectuur zul je niet snel meer tegenkomen.

6. Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

© pixabay.com

Petronas Twin Towers zijn twee identieke torens naast elkaar die met elkaar verbonden zijn door een loopbrug. Toen de torens in 1998 geopend werden waren ze met 452 meter de hoogste torens ter wereld. Dit is inmiddels achterhaald, maar ze blijven wel de hoogste identieke torens ter wereld. De loopbrug hangt tussen de 41e en 42e verdieping, waar maar maximaal 1200 mensen per dag toegang tot krijgen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *