Reizen.be > De 5 mooiste bezienswaardigheden van Madagaskar

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Madagaskar

Reizen naar Madagaskar is een unieke belevenis, al is het maar omdat een groot deel van het wildlife dat je er aantreft enkel in Madagaskar te zien is. Het Afrikaanse eiland is er dan ook eentje vol natuurpracht en hoogtepunten. De kans is erg groot dat je niet alles zal kunnen zien in één reis, maar dit zijn alvast enkele bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

© commons.wikimedia.org

1. Allée des baobabs
De baobab is een indrukwekkende boom die hoger dan 30 meter hoog en meer dan 12 meter breed kan worden. Best wel indrukwekkend! Ze worden dan ook tot duizend jaar oud en de baobab is uniek in Madagaskar. De Allée des baobabs is een weg die omgeven is door deze bomen. Het is een van de meest iconische beelden van het eiland en wil je zelf een postkaartfoto nemen, dan kom je best tijdens de zonsopgang of zonsondergang. Al zal je wellicht niet alleen zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Tsingy de Bemaraha Nationaal Park
Dit nationale park gelegen aan de westkust van Madagaskar is niet de meest voor de hand liggende plaats om te bezoeken. Om het park te bereiken moet je al minstens een dag met een 4×4 langs de meest ruwe wegen rijden. Net door dat het zo afgelegen ligt, zijn er ook weinig toeristen, waardoor het erg de moeite loont. Water en wind hebben gedurende duizenden jaren deze rotsformaties geslepen als ware het messen. Om het park te verkennen, kun je wandelen via de vele touwbruggen, ladders en wandelpaden.

3. Nosy Be
Nosy Be is zowat het icoon wat stranden betreft in Madagaskar Dit kilometerslange parelwitte strand vind je terug in een iets Westelijkere omgeving. Dure restaurants, grote hotelresorts en uiteraard heel wat toeristen moet je er gewoon bij nemen als je hier enkele dagen wil doorbrengen. Maar met activiteiten als snorkelen, duiken, vissen en zelfs walvissen spotten is het een van de plaatsen die je simpelweg niet mag missen.

© commons.wikimedia.org

4. Île Sainte Marie
Als Nosy Be toch iets te druk en toeristisch zijn voor je smaak, dan hebben een leuk alternatief: Île Sainte Marie. Dit eiland is gelegen aan de oostkust en heeft een Caribische sfeer hangen. En dat zeggen we niet enkel omdat je er een echt piratenkerkhof aantreft. De stranden mogen dan wel niet zo goed zijn als Nosy Be, je hebt er wel een prachtig ongerept stuk strand dat maar weinig mensen bezoeken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Ranomafana Nationaal Park
Dit nationale park is een ideaal voorbeeld van een tropisch regenwoud. Tegelijk is het een van de beste plaatsen om een lemur te spotten, gezien er hier maar liefst twaalf soorten in dit park leven. Er zijn heel wat wandelpaden die je kan ontdekken, al moet je hiervoor een gids huren. Deze kunnen je dan echter wel weer helpen met het spotten van wildlife gezien hun ervaring.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *