Reizen.be > De Ronde van Vlaanderen: 4 toeristische attracties rond het parcours
Geraardsbergen

De Ronde van Vlaanderen: 4 toeristische attracties rond het parcours

De Ronde is bij uitstek de sporthappening die het hele Vlaamse gewest op de been krijgt. De dagen ervoor rijden tal van wielertoeristen en professionele zelfoverschatters hun eigen ronde en op de dag van de hoogmis van ons wielervoorjaar zelf? Dan vallen het aantal VIP-tenten en de massa toeschouwers nauwelijks te tellen. Het parcours is echter ook een prachtige route door het Vlaamse land die heel wat interessante locaties aandoet. De Ronde volgen is ons Vlaamse land leren kennen aan de hand van bijvoorbeeld deze vier toeristische attracties rond het parcours.

Geraardsbergen
© Wikipedia.org

De muur van Geraardsbergen

Tot voor de hertekening van het parcours enkele jaren terug was Geraardsbergen en zijn muur traditioneel de start van de echte finale van de Ronde. Meer dan eens is de muur van Geraardsbergen de scherprechter geweest die bepaalde over zegen en verlies. Echte wielerfans mogen dan ook een bezoekje aan de legendarische muur niet overslaan. Bovendien is het landschap in en rond Geraardsbergen lekker heuvelachtig als onderdeel van de Vlaamse Ardennen. Talloze prachtige wandel- en fietsroutes doorlopen het gebied. Een echte aanrader voor de toerist in Oost-Vlaanderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Het carnaval van Aalst

Toegegeven: je moet hiervoor op een specifiek moment in de ajuinenstad vertoeven, maar het is absoluut de moeite waard. Het carnaval van Aalst is al sinds jaar en dag het meest bekende en meest uitgebreide van het hele land. Je helemaal onderdompelen in de strijd om Prins Carnaval, compleet loco gaan tijdens de vele feestjes of gewoon genieten van de ontzettend indrukwekkende stoet: dit culturele erfgoed heeft zeker en vast zijn plaatsje in elke lijst van must-do’s voor je sterft. Mis het niet!

Sint Niklaas
© Wikipedia.org

De Grote Markt van Sint-Niklaas

De vernieuwde Ronde doet Sint-Niklaas aan en dat is geweldig nieuws voor onze persoonlijke ronde van Vlaanderen. De Grote Markt van Sint-Niklaas is immers de grootste markt in België en het tehuis van het indrukwekkende stadhuis, de voormalige Ciperage en de indrukwekkende Sint-Nicolaaskerk. Een bezoekje aan de Grote Markt kan dan ook niet uitblijven voor wie het parcours volgt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde

Dit wielermuseum in Oudenaarde werd in 2003 geopend en valt niet te missen voor de wielerfan. Met uitgebreid beeld- en geluidsmateriaal krijg je een echt lesje geschiedenis mee van de wedstrijd en het wielrennen in het algemeen. Bovendien kan je jezelf ook testen op diverse fietsen en nagaan of jij een topper als Peter Van Petegem had kunnen volgen op de bekende Oude Kwaremont.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *