Reizen.be > Een spectaculaire rondreis door de Oostenrijkse Alpen
Gmunden

Een spectaculaire rondreis door de Oostenrijkse Alpen

Veel mensen associëren Oostenrijk al snel met wintersport en eeuwige sneeuwtoppen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want Oostenrijk is een wintersportvakantie bij uitstek. Maar ook in de zomer is Oostenrijk een geweldig vakantieland. Alles staat dan in bloei en de sneeuw heeft dan plaats gemaakt voor groene bergweides. Een autovakantie naar Oostenrijk betekent gegarandeerd een afwisselende autoreis langs verbluffende landschappen en prachtige meren. Tijdens uw autoreis vindt u talrijke bezienswaardigheden zoals sprookjesachtige kastelen en magnifieke kloosters. 

Gmunden
© Pixabay.com

Topbestemming voor autoreizen

Voor een actieve en zonnige autoreis naar Oostenrijk is het Alpenstaatje een onbetwiste topbestemming. U kunt uw autovakantie regelmatig onderbreken met uitstapjes naar een van de vele hoogwaardige bezienswaardigheden of wandelingen maken door de schitterende bergdalen. Oostenrijk is een ideaal vakantieland als u als gezin met de auto onderweg bent. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke picknickmomenten met een romantisch decor van bloeiende berghellingen en adembenemende bergketens. 

Afwisselende autovakantie met mooie steden

Het geboorteland van Sisi en de wienerschnitzel kent talrijke steden en natuurgebieden waar u heerlijk kunt blijven ronddwalen. Daaronder valt zeker de fascinerende hoofdstad Wenen. Bezoek bijvoorbeeld het imposante kasteel Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis waar ooit keizerin Sisi vertoefde. Een wandeling door de royale tuin van dit paleis brengt u langs weldadige bloementuintjes, gracieuze standbeelden en blauwe vijvers. Ook in het centraal gelegen Museums Quartier kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen aan deze mooie stad. 

Schloss Schonbrunn
© Pixabay.com

Een minder grote stad, maar zeker de moeite waard, is de noordelijke stad Linz. Ook hier treft u bezienswaardigheden aan van imposante klasse. De neogotische Nieuwe Dom, in het hart van de stad, is daarvan een mooi voorbeeld. Vanaf de buitenzijde valt vooral de bekoorlijke kerktoren op, die met maar liefst 135 meter boven de stad uitrijst. Ook het interieur van de kathedraal is evengoed imposant, met name dankzij de glas-in-lood ramen, die een kleurrijke weergave vormen van de geschiedenis van de stad. 

Vergeet ook zeker niet een bezoek aan de Dom van Salzburg. Dit plein is rondweg indrukwekkend en is omringd door zuilengalerijen, en doet daarmee aan als een soort voorportaal van de kathedraal zelf. De prachtige voorgevel neemt een van de flanken van het plein geheel in beslag. 

Met de auto naar Oostenrijk. Waar moet ik aan denken?

Oostenrijk beschikt over een uitstekend wegennet. Dankzij de vele tunnels kunt u zware tochten over de bergen dus prima vermijden en makkelijk doorrijden naar de volgende bestemming. Voor autoreizen naar Oostenrijk dient u wel in het bezit te zijn van een vignet. Dit kunt u onder meer krijgen bij de Oostenrijkse grensovergang. Ook moet u voor sommige wegen en tunnels tol betalen. 

Oostenrijk
© Pixabay.com

Voor een autoreis naar Oostenrijk bent u verplicht om een aantal zaken bij u te hebben. Denk tijdens de voorbereidingen van uw autovakantie daarom aan de volgende zaken: 

Gevarendriehoek – U bent verplicht om een gevarendriehoek bij u te hebben. Bij pech of een ongeval dient u de driehoek op voldoende afstand achter het voertuig te plaatsen. 

Veiligheidshesje – U bent verplicht om een veiligheidshesje bij u te hebben. Bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom dient de bestuurder het hesje te dragen. 

Verbanddoos – U bent verplicht een verbanddoos bij u te hebben.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *