Reizen.be > 10 geweldige plekken die je kan ontdekken vanuit je kot

10 geweldige plekken die je kan ontdekken vanuit je kot

We hadden nooit gedacht dat we zouden aanraden om de wereld virtueel te ontdekken in plaats van deze geweldige plaatsen gewoon te bezoeken. Helaas is het de enige manier van reizen die in volle coronacrisis nog is toegestaan. De real thing beleven ligt op dit moment buiten bereik, maar deze virtuele clonen van enkele van de mooiste bezienswaardigheden op de planeet zijn op zichzelf heel hard de moeite.

Als het de eerste keer is dat je sommige van deze plaatsen bezoekt, verwacht je dan aan een onvergetelijke ervaring. In onderstaande lijst vind je enkele van de meest indrukwekkende schatten op aarde en we hopen dat jullie even veel plezier beleven aan het ontdekken ervan als wij.

De Chinese Muur

© pixabay.com

De bekendste Chinese attractie, de Chinese Muur wordt algemeen beschouwd als een wereldwonder. Meer dan 2000 jaar oud en ruim 3000 kilometer lang is dit allicht het meest impressionante bouwwerk op Aarde. En nu kan je deze pracht ontdekken zonder uit je luie stoel te moeten komen!

Monterey Bay Aquarium

© pixabay.com

Het Monterey Bay Aquarium in Californië is een van de beroemdste en meest indrukwekkende aquaria in de wereld. Op hun website kan je via webcam binnenkijken in maar liefst 10 verschillende aquaria. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de haaien, de otters of in het unieke kelp woud.

Een overzicht van alle aquaria waar je kan binnenkijken vind je hier.

Berlin Philarmonic

© pixabay.com

Het legendarische Berlin Philarmonic is tijdelijk gesloten maar biedt iedereen nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis honderden concerten bij te wonen vanuit je luie zetel.

Klik hier voor 30 dagen gratis toegang.

Live Safari

© pixabay.com

Een safari live meevolgen vanuit je zetel? Dat kan! Met SafariLive kan je op zoek naar de big 5 in je eigen kot.

De Sixtijnse kapel

© pixabay.com

De Sixtijnse kapel in Vaticaanstad is een van de meest impressionante kunst- en bouwwerken ter wereld. Er gaat natuurlijk niets boven een bezoek ter plaatse, maar de virtuele toer komt toch wel heel aardig in de buurt. Je kan inzoomen op elk detail en er lopen uiteraard geen bezoekers rond. Een unieke ervaring!

De Taj Mahal

© pixabay.com

Staat de Taj Mahal ook op jouw bucket list van plaatsen die je absoluut nog wil zien? In afwachting dat je droom in vervulling gaat kan je hier de UNESCO World Heritage Site alvast virtueel bezoeken.

Museum van Moderne Kunst (MoMA) in New York

© pixabay.com

Kunstliefhebber? Dan zal je je ongetwijfeld wel even zoet kunnen houden met het bekijken van grote delen van de collectie van het MoMA (Museum of Modern Art) in New York.

Virtueel duiken

© pixabay.com

Dankzij het National Marine Sanctuaries kan je heel wat onderwater pracht ontdekken. Duik mee met zeeleeuwen naar enkele van de kleurrijkste onderwaterplekken op onze planeet.

Het Paleis van Versailles

© pixabay.com

Ronduit adembenemend is de virtuele tour die je kan maken in het Paleis van Versailles. Via een app kan je alle hoogtepunten van het indrukwekkende paleis bezoeken zonder je te verplaatsen. Wedden dat je achteraf staat te popelen om het (nog een keer) in het echt te bezoeken?

Het Noorderlicht

© pixabay.com

Vergeet een lange, verre tocht en uren wachten. Het majestueuze schouwspel van het Noorderlicht of Aurora Borealis kan je nu vanuit je zetel aanschouwen dankzij deze webcam in Canada. Overdag is er weinig te zien dus best ’s avonds of ’s nachts bekijken!

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “10 geweldige plekken die je kan ontdekken vanuit je kot

  1. Dirk

    Subliem! Hier ben ik wel even zoet mee in mijn kot ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *